Visuele vermoeidheid

EssilorĀ® Anti-FatigueTM

Heeft u wel eens gehoord van visuele vermoeidheid? Maar liefst 60% van alle mensen tussen de 20 en 45 jaar heeft er zo nu en dan last van.

De symptomen kunnen verschillen. De één krijgt jeukende of branderige ogen. De ander wordt overgevoelig voor licht. En weer een ander krijgt hoofdpijn. Het nieuwe Essilor Anti-Fatigue glas kan al deze oogproblemen verminderen en zelfs voorkomen. Essilor Anti-Fatigue is een weldaad voor vermoeide ogen.

Wat is visuele vermoeidheid?
Visuele vermoeidheid is geen ziekte. U heeft er dan ook geen medicijnen voor nodig. Het is een omkeerbaar proces dat verschillende oorzaken kan hebben. Stress, airconditioning en licht, maar ook een verkeerde brilsterkte en oververmoeidheid kunnen er aan ten grondslag liggen. Verder kunnen mensen die langdurig turen, bijvoorbeeld naar een beeldscherm of naar een film in de bioscoop, last krijgen van visuele vermoeidheid.


Wat doet het Essilor Anti-Fatigue glas?
Als u op korte afstand kijkt, bijvoorbeeld als u leest of achter de computer zit, moeten uw ogen een inspanning leveren om scherp te zien. Het nieuwe Essilor Anti-Fatigue brillenglas zorgt er voor dat deze inspanning van uw ogen ondersteund wordt. Het geheim zit ‘m in een lichte sterkteverandering onderin het glas. Op die manier worden uw ogen als het ware ontzien. Met als resultaat dat u minder (visueel) vermoeid raakt. Essilor Anti-Fatigue kan visuele vermoeidheid dus verminderen en in sommige gevallen zelfs helemaal voorkomen.

Meer weten over deze nieuwe uitvinding?
Heeft u wel eens last van uw ogen, of kampt u met hoofdpijn? Dan zou Essilor Anti-Fatigue wel eens dé oplossing kunnen zijn. laat uw ogen eens meten en kijk of deze nieuwe uitvinding van Essilor (ook de uitvinder van het wereldberoemde Varilux glas!) iets kan doen aan uw oogklachten.