Achter de computer

Achter de computer

Computerbril
Vroeger brachten we het grootste deel van onze tijd buiten door. Sinds de industriële revolutie worden we echter gedwongen op korte afstanden te werken. Het komt steeds vaker voor dat we langer dan 4 uur aan een stuk achter een beeldscherm zitten. Werkt u dagelijks langdurig met een beeldscherm en heeft u regelmatig last van branderige en vermoeide ogen? Dan kan een speciale computerbril of werkbril verlichting brengen.

ARBO-wet
De ARBO-wet heeft geregeld dat u als u met een computer werkt, recht heeft op een oogonderzoek en in veel gevallen zelfs op een computerbril of werkbril. In veel werksituaties zal een bril met Varilux-, Interview- of Datacomfort-glazen uw ogen de nodige ondersteuning bieden. Twijfelt u aan de conditie van uw ogen, maak dan snel een afspraak voor een oogonderzoek.

Welke oogklachten kunt u krijgen van werken met computers?
Geringe afwijkingen aan de ogen kunnen een vermoeid drukkend gevoel, concentratieverlies en hoofdpijn veroorzaken. Deze klachten ontstaan door de gespannen manier van kijken. De ogen moeten zich overmatig inspannen en vaak van afstand wisselen. Daarom hebben veel mensen die langdurig beeldschermwerk hebben gedaan, moeite met scherp kijken op grotere afstanden. De ogen hebben te lang in een soort verkrampte situatie gefunctioneerd. Veel mensen krijgen hierdoor snel last van vermoeide ogen en concentratieverlies. Wat u leest, dringt niet echt tot u door. Soms moet je een paar keer scherpstellen om de informatie op het beeldscherm op te nemen.

Irritaties
Uit onderzoek is gebleken dat u minder knippert als u op het beeldscherm kijkt. Hierdoor kunt u branderige ogen, slaperige ogen, geïrriteerde ogen, rode en droge ogen krijgen. Zorg daarom voor een goede verlichting en vermijdt hinderlijke schitteringen of reflecties. Kies bij de aanschaf van een computerbril voor een brillenglas met een Crizal ontspiegeling. Omdat deze ontspiegeling alle hinderlijke reflecties in en op het brillenglas wegneemt, kijkt u comfortabeler.