Make -up tips

Make-up voor bijzienden

Werken aan wenkbrauwen
Een mooie en exacte boog van de wenkbrauw zorgt voor een heldere en sprekende blik. Met name bijziende vrouwen moeten alle overstekende haartjes onder de wenkbrauwlijn en boven de neuswortel uittrekken. Om de vorm van de wenkbrauw te corrigeren of te accentueren kan een niet te donkere stift of wenkbrauwpoeder worden gebruikt. In het ideale geval wijst 2/3 omhoog en 1/3 in een gebogen vorm naar beneden.

Oog voor oogschaduw
Bijzienden kunnen beter voor lichte en iriserende oogschaduwtinten kiezen. Die compenseren namelijk de optische verkleining van het oog. Wie twee kleuren wil gebruiken, begint met de lichte nuance op het bovenste ooglid tot aan de wenkbrauwen. De donkerdere tint komt in de plooi van het ooglid. Het is mooi om onder de wenkbrauwen nog wat zijdeachtig glanzende high- lighter op te doen. Laat de overgangen licht in elkaar overlopen en doe wat extra high- lighter op het midden van het ooglid.

Frisse rouge
Rouge maakt een gezicht frisser. Zorg er wel voor dat de tint goed combineert met de lippenstift. Breng de rouge op met een dik schminkpenseel. Het is van belang dat de lijn van de rouge de contouren van de bril in de richting van de slaap volgen. Een en ander is wel afhankelijk van de vorm van het gezicht en het montuur. Experimenteer en kijk wat mooi is. De rand van de bril mag het oppervlak van de rouge echter niet onderbreken.

Het resultaat
Wie deze simpele regels volgt, krijgt een gezicht met een zachte en toch sprekende indruk, omdat make-up en de bril elkaar aanvullen. Hoe minder opvallend de ogen geschminkt worden, hoe meer de lippenstift in het oog mag springen. Door met een dik penseel, met een heel dun laagje poeder, de make-up te fixeren blijft het nieuwe uiterlijk langer behouden.


Make-up voor verzienden

Concealer
Doordat de brillenglazen uitvergroten, worden schaduw en onregelmatigheden geaccentueerd. Een afdekstift (concealer) geeft de huid een evenwichtiger indruk. Ogen die dicht bij elkaar staan zien er optisch beter uit. Kwestie van opbrengen en met de vinger verdelen.

Streep op het ooglid
Een streep op het ooglid kan ogen sprekender maken. Alleen is het opzetten van die streep voor verzienden wel een exact werkje. De brillenglazen werken nu eenmaal vergrotend. Wie nog niet zo bedreven is, kan het beste een soepele kajalstift (warm maken) gebruiken. Met wat meer ervaring voldoet ook vloeibare eyeliner. Trek de lijn in één keer door. Van buiten naar binnen of van binnen naar buiten.

Wimpers
Bij een goed aangepaste bril komen de wimpers niet tegen het glas aan. Hoewel erg lange wimpers misschien met een wimpervormer naar boven moeten worden gebogen. Niet alleen wordt contact met het glas voorkomen, het staat ook gewoon mooi en sexy. Leg de wimpertang vóór het aanzetten bij de wimperimplant aan, daarna in het midden en dan pas aan het einde van de wimpers