Bril en sport

Bril en sport

Beter zien is beter presteren
Sportprestaties kunnen lijden onder een beperkt gezichtsvermogen. Een bijziende voetballer kan een cruciale bal missen. Bij veel bal- en racketsporten is een goede hand/oog coördinatie of hand/voet coördinatie noodzakelijk. Daarom kunnen kleine oogafwijkingen al een grote invloed hebben op uw prestaties. Als een tennisspeler bijvoorbeeld de afstand tot de bal verkeerd inschat, zal hij de bal vaker met de rand van het racket raken. Twijfelt u wel eens aan de conditie van uw ogen, kom dan eens langs voor een oogmeting. Wij meten niet alleen uw gezichtsscherpte, we onderzoeken ook hoe het met de samenwerking tussen uw ogen gesteld is.
Voor uw veiligheid
Veel sporten vereisen een goede concentratie en scherp zicht. Denkt u maar eens aan de risico's die een squashspeler loopt als hij te weinig ziet of ongeconcentreerd speelt. Zo'n klein squashballetje kan heel wat schade aanrichten als het frontaal op uw oogbol komt. Een goede beschermbril met onbreekbare polycarbonaat glazen biedt uw ogen extra veiligheid.

Airwear
Uiteraard is er ook een polycarbonaat brillenglas voor brildragers. Vraagt u ons gerust naar de uiterst comfortabele, lichtgewicht Airwear brillenglazen van Essilor. Deze glazen absorberen meteen al het schadelijke UV-licht, ideaal voor buitensporters. Bent u erg lichtgevoelig, dan adviseren wij u meekleurende Airwear Transitions glazen. Deze passen zich razendsnel en automatisch aan de lichtomstandigheden aan.